Čitaj mi

USKORO ZAVRŠETAK RADOVA NA OTVORENOM BAZENU NA SPENSU

Gradonačelnik Novog Sada Igor Pavličić obišao je otvoreni bazen na Spensu, gde je završena faza radova koju je finansiralo Ministarstvo za sport i omladinu sa 55 miliona dinara. Poseti JP ,,Sportski i poslovni centar Vojvodina“ prisustvovali su i predstavnici Ministarstva omladine i sporta u Vladi Republike Srbije, državni sekretar Ivana Kovačević i pomoćnik ministra Zagorka Petrović Zlatanović.
- Radovi na bazenu započeti su prošle godine u novembru, a sada je već izvesno da će do kraja jula naši sugrađani moći da uživaju na otvorenom bazenu na Spensu u predstojećim toplim danima. Sve se realizuje prema planiranom roku, tako da će Novi Sad uskoro biti bogatiji za bazenski kompleks. - istakao je gradonačelnik Pavličić i naveo da će se u budućnosti više ulagati u kapitalne sportske objekte u glavnom gradu i izrazio zadovoljstvo što će, nakon završetka radova, sportisti moći da se pripremaju na tom bazenu za Olimpijske igre u Londonu 2012. godine.
Izgradnju bazena finansiraju Ministarstvo za sport i omladinu i Grad Novi Sad, a vrednost projekta je oko130 miliona dinara. Predstavnici ministarstva zadovoljni su dinamikom radova, a v.d. direktora JP „Sportski i poslovni centar Vojvodina“ Boris Barjaktarović rekao je da je završena sanacija i rekonstrukcija bazenske školjke i bazenske tehnike za pripremu vode, kao i građevinsko – zanatski radovi na povezivanju bazenske školjke sa tribinama i zatvorenim bazenom, kao i da se u narednim nedeljama očekuje da će bazen biti otvoren za posetioce.
Novi Sad, 6. jul 2011. godine