Читај ми

ОБИЛАЗАК КАМПА ЗА ПОСЕТИОЦЕ "ЕXIТ" ФЕСТИВАЛА

 

Градоначелник Новог Сада Игор Павличић обишao je камп за посетиоце „Еxit“ фестивала „Еxit Village“ заједно са председником Владе АП Војводине др Бојаном Пајтићем, aмбасадором Велике Британије Мајклом Девенпортом, конзулом амбасаде Аустралије у Србији Тодом Хепвортом и генералним менаџером „Еxit“ фестивала Бојаном Бошковићем.

- Фестивал „Еxit“ има велики значај за Нови Сад и то је манифестација која на најбољи начин представља и град и нашу покрајину. И ове године се очекује велика посећеност гостију из целог света, који ће понети утиске не само са фестивала, него и из нашег града, а њихово искуство у свет шаље изузетно позитивну слику и поруку о нама. Иако се многи градови у региону утркују да организују фестивал као што је „Exiт“, па чак и нуде организаторима да се фестивал пресели у њихове градове под много повољнијим условима, он остаје где је и настао и то захваљујући удруженим снагама Града, Покрајине и фестивала - рекао је градоначелник Павличић и том приликом најавио изградњу трајног камп простора на Рибарском острву, што би требало да буде и коначан дом „Еxit Village“ у будућности.

Председник Владе АП Војводине Пајтић рекао је да је „Exit” најважнији културолошки и туристички бренд Србије и да то што годинама у Нови Сад на тај фестивал долазе најеминентнији светски извођачи потврђује његов квалитет. Амбасадор Велике Британије уверио се да су његови сународници безбедни у кампу и поновио да фестивал „Exit“ има изузетно позитиван имиџ у његовој земљи.

Генерални менаџер фестивала Бојан Бошковић потврдио је да „Exit“ испунио све норме, стандарде и прописане законе тако да ће очекиваних 10 000 кампера ове године, од којих ће бити највише Британаца и Холанђана, имати све услове за пријатан боравак у Новом Саду. Фестивал „Exit" траје четири дана - од 7. до 10. јула на Петроварадинској тврђави у Новом Саду.
 

Нови Сад, 6. јул 2011. године