Čitaj mi

OBILAZAK KAMPA ZA POSETIOCE EXIT FESTIVALA

Gradonačelnik Novog Sada Igor Pavličić obišao je kamp za posetioce „Exit“ festivala „Exit Village“ zajedno sa predsednikom Vlade AP Vojvodine dr Bojanom Pajtićem, ambasadorom Velike Britanije Majklom Devenportom, konzulom ambasade Australije u Srbiji Todom Hepvortom i generalnim menadžerom „Exit“ festivala Bojanom Boškovićem.

- Festival „Exit“ ima veliki značaj za Novi Sad i to je manifestacija koja na najbolji način predstavlja i grad i našu pokrajinu. I ove godine se očekuje velika posećenost gostiju iz celog sveta, koji će poneti utiske ne samo sa festivala, nego i iz našeg grada, a njihovo iskustvo u svet šalje izuzetno pozitivnu sliku i poruku o nama. Iako se mnogi gradovi u regionu utrkuju da organizuju festival kao što je „Exit“, pa čak i nude organizatorima da se festival preseli u njihove gradove pod mnogo povoljnijim uslovima, on ostaje gde je i nastao i to zahvaljujući udruženim snagama Grada, Pokrajine i festivala - rekao je gradonačelnik Pavličić i tom prilikom najavio izgradnju trajnog kamp prostora na Ribarskom ostrvu, što bi trebalo da bude i konačan dom „Exit Village“ u budućnosti.

Predsednik Vlade AP Vojvodine Pajtić rekao je da je „Exit” najvažniji kulturološki i turistički brend Srbije i da to što godinama u Novi Sad na taj festival dolaze najeminentniji svetski izvođači potvrđuje njegov kvalitet. Ambasador Velike Britanije uverio se da su njegovi sunarodnici bezbedni u kampu i ponovio da festival „Exit“ ima izuzetno pozitivan imidž u njegovoj zemlji.

Generalni menadžer festivala Bojan Bošković potvrdio je da „Exit“ ispunio sve norme, standarde i propisane zakone tako da će očekivanih 10 000 kampera ove godine, od kojih će biti najviše Britanaca i Holanđana, imati sve uslove za prijatan boravak u Novom Sadu. Festival „Exit" traje četiri dana - od 7. do 10. jula na Petrovaradinskoj tvrđavi u Novom Sadu.
 

Novi Sad, 6. jul 2011. godine