Читај ми

ОТВOРЕН ТУРИСТИЧКИ ИНФОРМАТИВНИ ЦЕНТАР НА КЕЈУ У НОВОМ САДУ

Амбасадорка Сједињених Америчких Држава у Србији Мери Бурс Ворлик и градоначелник Новог Сада Игор Павличић свечано су отворили Туристички информативни центар у Новом Саду који се налази преко пута Дома војске на Београдском кеју.

- Град много очекује од развоја туризма, а пораст броја домаћих и страних гостију у Новом Саду показује да нам је овакав објекат био веома потребан, као пријемни пункт за туристе који у Нови Сад долазе бродом. Туристички информативни центaр се налази на Београдском кеју, уз само шеталиште и у близини пристаништа за путничке бродове, што због великог броја туриста и ограниченог времена задржавања представља одлично место за куповину сувенира града Новог Сада. Такође, на овом месту гости могу да добију све потребне информације о туристичкој понуди града и одавде да крену у даљи обилазак - рекао је градоначелник Игор Павличић.

Амбасадорка САД у Србији Мери Бурс Ворлик изјавила је да ће Информативни центар, у који је америчка влада преко Америчке агенције за међународни развој USAID уложила средства у оквиру пројекта "Оживљавање обале Дунава", допринети развоју новосадског туризма, а посебно да ће бити користан за око 40 000 туриста који годишње дођу у Нови Сад бродом.

Град Нови Сад је за пројекат "Оживљавање обале Дунава“ путем Канцеларије за локални екониомски развој аплицирао код USAID/Мега програма и добио средства у износу од око 90 000 долара, од чега је у објекат на Кеју уложено око 25 000 долара. Пројекат подразумева постављање Информативног центра и сувенирнице са аутоматом за конверзију валута на обали Дунава, у сврху туристичке промоције града, и постављање туристичке сигнализације у граду, обележавање таблама културно-историјских споменика тј. објеката који су под заштитом Завода за заштиту споменика културе и од интереса су за туристичку понуду града, и постављање стаклених тотема за обележавање историјских целина у старом језгру града и на Петроварадинској тврђави, као и постављање инфо паноа.

Нови Сад, 5. јул 2011. године