Čitaj mi

OTVOREN TURISTIČKI INFORMATIVNI CENTAR NA KEJU U NOVOM SADU

Ambasadorka Sjedinjenih Američkih Država u Srbiji Meri Burs Vorlik i gradonačelnik Novog Sada Igor Pavličić svečano su otvorili Turistički informativni centar u Novom Sadu koji se nalazi preko puta Doma vojske na Beogradskom keju.

- Grad mnogo očekuje od razvoja turizma, a porast broja domaćih i stranih gostiju u Novom Sadu pokazuje da nam je ovakav objekat bio veoma potreban, kao prijemni punkt za turiste koji u Novi Sad dolaze brodom. Turistički informativni centar se nalazi na Beogradskom keju, uz samo šetalište i u blizini pristaništa za putničke brodove, što zbog velikog broja turista i ograničenog vremena zadržavanja predstavlja odlično mesto za kupovinu suvenira grada Novog Sada. Takođe, na ovom mestu gosti mogu da dobiju sve potrebne informacije o turističkoj ponudi grada i odavde da krenu u dalji obilazak - rekao je gradonačelnik Igor Pavličić.

Ambasadorka SAD u Srbiji Meri Burs Vorlik izjavila je da će Informativni centar, u koji je američka vlada preko Američke agencije za međunarodni razvoj USAID uložila sredstva u okviru projekta "Oživljavanje obale Dunava", doprineti razvoju novosadskog turizma, a posebno da će biti koristan za oko 40 000 turista koji godišnje dođu u Novi Sad brodom.

Grad Novi Sad je za projekat "Oživljavanje obale Dunava“ putem Kancelarije za lokalni ekoniomski razvoj aplicirao kod USAID/Mega programa i dobio sredstva u iznosu od oko 90 000 dolara, od čega je u objekat na Keju uloženo oko 25 000 dolara. Projekat podrazumeva postavljanje Informativnog centra i suvenirnice sa automatom za konverziju valuta na obali Dunava, u svrhu turističke promocije grada, i postavljanje turističke signalizacije u gradu, obeležavanje tablama kulturno-istorijskih spomenika tj. objekata koji su pod zaštitom Zavoda za zaštitu spomenika kulture i od interesa su za turističku ponudu grada, i postavljanje staklenih totema za obeležavanje istorijskih celina u starom jezgru grada i na Petrovaradinskoj tvrđavi, kao i postavljanje info panoa.

Novi Sad, 5. jul 2011. godine