Читај ми

ОБИЛАЗАК ИНФО ЦЕНТРА

Чланица Градског већа за социјалну заштиту и бригу о породици и деци проф. др Сања Стојановић и начелница ресорне управе присуствовале су презентацији шестомесечног рада Инфо центра за особе са инвалидидетом.

- Инфо центар за особе са инвалидитетом почео је са радом крајем претходне године с циљем да се свим заинтересованим особама са инвалидитетом са територије Града Новог Сада и Војводине омогући добијање правовремених и тачних информација у остваривању њихових права. На основу најчешће постављених питања могуће је направити план развоја услуга социјалне заштите на нивоу града. Градска управа за социјалну и дечју заштиту je за формирање Инфо центра у 2010. години обезбедила 1.000.000,00 динара, а исто толико новчаних средстава опредељено је и у 2011. години - рекла је том приликом проф. др Сања Стојановић

Инфо центром координира организација ...Из круга Војводина у партнерству са Савезом организација за подршку особама са сметњама у развоју (СОПОР), Инклузивним центром, Удружењем за унапређење медијске подршке особама са инвалидитетом и Форумом младих са инвалидитетом. Информације о правима и услугама за особе са инвалидитетом у Новом Саду заинтересовани могу да добију телефоном на број 021/ 447-040, поруком на број 066/447-040 и путем електронске поште на info@invalidnostns.rs радним данима од 9.00 до 16.00 часова. Све додатне информације налазе се на сајту www.invalidnostns.rs, www.izkrugavojvodina.org и www.invalidnost.net .

Нови Сад, 5. јул 2011. године