Čitaj mi

OBILAZAK INFO CENTRA

Članica Gradskog veća za socijalnu zaštitu i brigu o porodici i deci prof. dr Sanja Stojanović i načelnica resorne uprave prisustvovale su prezentaciji šestomesečnog rada Info centra za osobe sa invalididetom.

- Info centar za osobe sa invaliditetom počeo je sa radom krajem prethodne godine s ciljem da se svim zainteresovanim osobama sa invaliditetom sa teritorije Grada Novog Sada i Vojvodine omogući dobijanje pravovremenih i tačnih informacija u ostvarivanju njihovih prava. Na osnovu najčešće postavljenih pitanja moguće je napraviti plan razvoja usluga socijalne zaštite na nivou grada. Gradska uprava za socijalnu i dečju zaštitu je za formiranje Info centra u 2010. godini obezbedila 1.000.000,00 dinara, a isto toliko novčanih sredstava opredeljeno je i u 2011. godini - rekla je tom prilikom prof. dr Sanja Stojanović.

Info centrom koordinira organizacija ...Iz kruga Vojvodina u partnerstvu sa Savezom organizacija za podršku osobama sa smetnjama u razvoju (SOPOR), Inkluzivnim centrom, Udruženjem za unapređenje medijske podrške osobama sa invaliditetom i Forumom mladih sa invaliditetom. Informacije o pravima i uslugama za osobe sa invaliditetom u Novom Sadu zainteresovani mogu da dobiju telefonom na broj 021/ 447-040, porukom na broj 066/447-040 i putem elektronske pošte na info@invalidnostns.rs radnim danima od 9.00 do 16.00 časova. Sve dodatne informacije nalaze se na sajtu www.invalidnostns.rs, www.izkrugavojvodina.org i www.invalidnost.net .

Novi Sad, 5. jul 2011. godine