Читај ми

НОВИ САД - ЕВРОПСКА ПРЕСТОНИЦА КУЛТУРЕ

Организациони одбор за реализацију иницијативе да се Град Нови Сад кандидује за Европску престоницу културе за 2020. годину састао се у Градској кући како би званично започео своје активности и реализацију циљева за кандидатуру.

Одбор који чине члан Градског већа за културу мр Андреј Бурсаћ, књижевник Владимир Копицл, књижевник Ласло Вегел, ректор Универзитета у Новом Саду др Мирослав Весковић, управница Галерије Матице српске мр Тијана Палковљевић, чланица Градског већа за урбанизам и заштиту животне средине др Јелена Атанацковић Јеличић, директор Културног центра Ласло Блашковић, редитељ Жанко Томић, председница Савета за културу скупштине Града Новог Сада Кристина Менеши и историчар мр Угљеша Белић, има задатак да преузме све надлежности у спровођењу поступка кандидатуре Града Новог Сада за Европску престоницу културе за 2020. годину.

На првом радном састанку у Градској кући била су разматрана питања и будући правци деловања Организационог одбора, а крајем наредног месеца Организациони одбор представиће јавности шта је урађено, као и планове и циљеве за даља деловања.

Нови Сад, 4. јул 2011. године