Čitaj mi

NOVI SAD - EVROPSKA PRESTONICA KULTURE

Organizacioni odbor za realizaciju inicijative da se Grad Novi Sad kandiduje za Evropsku prestonicu kulture za 2020. godinu sastao se u Gradskoj kući kako bi zvanično započeo svoje aktivnosti i realizaciju ciljeva za kandidaturu.

Odbor koji čine član Gradskog veća za kulturu mr Andrej Bursać, književnik Vladimir Kopicl, književnik Laslo Vegel, rektor Univerziteta u Novom Sadu dr Miroslav Vesković, upravnica Galerije Matice srpske mr Tijana Palkovljević, članica Gradskog veća za urbanizam i zaštitu životne sredine dr Jelena Atanacković Jeličić, direktor Kulturnog centra Laslo Blašković, reditelj Žanko Tomić, predsednica Saveta za kulturu skupštine Grada Novog Sada Kristina Meneši i istoričar mr Uglješa Belić, ima zadatak da preuzme sve nadležnosti u sprovođenju postupka kandidature Grada Novog Sada za Evropsku prestonicu kulture za 2020. godinu.

Na prvom radnom sastanku u Gradskoj kući bila su razmatrana pitanja i budući pravci delovanja Organizacionog odbora, a krajem narednog meseca Organizacioni odbor predstaviće javnosti šta je urađeno, kao i planove i ciljeve za dalja delovanja.

Novi Sad, 4. jul 2011. godine