Читај ми

Додељени сертификати службеницима за јавне набавке

Члан Градског већа за финансије Живко Макарић и директор Управе за јавне набавке Предраг Јовановић свечано су доделили сертификате групи од 77 службеника за јавне набавке из Новог Сада и околине, који су са успехом положили испит.

- Подизањем нивоа стручности службеника за јавне набавке настоји се повећању успешности спровођења поступака јавних набавки као и сузбијању нерегуларности у поступцима. Професионализација службеника за јавне набавке представља примену препорука ГРЕКО/Савета Европе и Извештаја о напретку Европске уније 2010. године, као и препорука других међународних организација, попут Светске банке и ОЕБС-а. Успешно положени испити службеника за јавне набавке са тероторије АП Војводине биће изузетно важни у извештају о напретку Eвропске комисије – рекао је члан Градског већа за финансије Живко Макарић и додао да се тиме постиже да искусан и високо едукован кадар спроводи најкомплексније тендере.

Директор Управе за јавне набавке Предраг Јовановић рекао је да је ово први корак ка професионализацији једне младе струке коју чине службеници из јавне набавке и која би требала да доведе до вишег ниво сертификације и стручног оспособљавања, и да ће се залагати да се настави рад и побољша статус оних који су евидентно стручно оспособљени.

Прва додела сертификата, за 113 кандидата који су положили испит у децембарском и јануарском испитном року, организована је у марту 2011. године у Скупштини Града Београда, друга додела је организована у јуну у Београду у Народној банци Србије, а данас су сертификати први пут уручени у Новом Саду. Пракса да се сертификати службеницима за јавне набавке додељују у оном граду из којег је највише полазника, поштоваће се и у будућности.

Нови Сад, 4. јул 2011. године