Читај ми

ПРОЈЕКАТ „RIDE FOR YOUR RIGHTS“ У НОВОМ САДУ

Члан Градског већа за спорт и омладину Александар Кравић, ректор Универзитета у Новом Саду проф. др Мирослав Весковић и проректор Техничког Универзитета у Лођу проф. Војчех Вулф, поздравили су учеснике пројекта „Ride for your rights“ који је покренут од стране Campus Europe у сарадњи са Студентском Еразмус мрежом.

- Младим људима не треба пуно времена да се упознају и почну да се друже. Кључ свега је младост, и зато смтрам да овај пут има само један циљ, а то је да се млади повезују и забављају. Ипак, овај пут представља и повећање мобилности студената са једног на други универзитет- истакао је Александар Кравић пожелевши студентима из целе Европе који су кренули из Новог Сада до Санкт Петербурга да им путовање прође што лепше.

Овај пројекат је непрофитног карактера и у организацији студената, а смештај током ове туре ће бити у камповима, хостелима, салама школа преко couch surfinga.

- Овај пројекат и вожња имају за циљ да укажу на проблеме и важност мобилности студената, а такође и на то колико је важно бити активан члан друштва и шта значи бити грађанин Европе. Неки студенти ће нам се придружити у другим државама, а сви очекујемо да ово буде једно забавно и узбудљиво путовање - рекао је један од организатора, студент Саша Марјановић.

Студенти ће бициклом обићи 12 европских земаља - Србију, Хрватску, Словачку, Аустрију, Чешку, Пољску, Литванију, Летонију, Естонију, Финску и Русију, а вожња до Санкт Петербурга ће трајати до 15. септембра.

Нови Сад, 3. јул 2011. године