Čitaj mi

PROJEKAT „RIDE FOR YOUR RIGHTS“ U NOVOM SADU

Član Gradskog veća za sport i omladinu Aleksandar Kravić, rektor Univerziteta u Novom Sadu prof. dr Miroslav Vesković i prorektor Tehničkog Univerziteta u Lođu prof. Vojčeh Vulf, pozdravili su učesnike projekta „Ride for your rights“ koji je pokrenut od strane Campus Europe u saradnji sa Studentskom Erazmus mrežom.

- Mladim ljudima ne treba puno vremena da se upoznaju i počnu da se druže. Ključ svega je mladost, i zato smtram da ovaj put ima samo jedan cilj, a to je da se mladi povezuju i zabavljaju. Ipak, ovaj put predstavlja i povećanje mobilnosti studenata sa jednog na drugi univerzitet- istakao je Aleksandar Kravić poželevši studentima iz cele Evrope koji su krenuli iz Novog Sada do Sankt Peterburga da im putovanje prođe što lepše.

Ovaj projekat je neprofitnog karaktera i u organizaciji studenata, a smeštaj tokom ove ture će biti u kampovima, hostelima, salama škola preko couch surfinga.

- Ovaj projekat i vožnja imaju za cilj da ukažu na probleme i važnost mobilnosti studenata, a takođe i na to koliko je važno biti aktivan član društva i šta znači biti građanin Evrope. Neki studenti će nam se pridružiti u drugim državama, a svi očekujemo da ovo bude jedno zabavno i uzbudljivo putovanje - rekao je jedan od organizatora, student Saša Marjanović.

Studenti će biciklom obići 12 evropskih zemalja - Srbiju, Hrvatsku, Slovačku, Austriju, Češku, Poljsku, Litvaniju, Letoniju, Estoniju, Finsku i Rusiju, a vožnja do Sankt Peterburga će trajati do 15. septembra.

Novi Sad, 3. jul 2011. godine