Читај ми

ПРОЈЕКАТ 'ЛЕТЊА ШКОЛА – НС 2011' У НОВОМ САДУ

Градоначелник Новог Сада Игор Павличић примио је представнике Вијећа српске националне мањине из Загреба, директоре ОШ "Никола Тесла" и Гимназије "Светозар Марковић", као и децу из Хрватске и Новог Сада која учествују у пројекту „Летња школа – НС 2011“. Град Нови Сад реализује тај пројекат у сарадњи са Вијећем Српске Националне мањине Града Загреба, у периоду од 26. јуна до 3. јула 2011. године у оквиру којег су ученици српске националности основних и средњих школа из Хрватске угошћени код ученика и наставника из новосадских школа.

- Задовољство нам је што је заинтересованост за "Летњу школу Нови Сад" заиста велика и што имамо прилику да угостимо децу која су дошла из разних крајева Хрватске - од Загреба и Пуле, до Плашког, Глине, Војнића, Дрежнице, Бенковца и Обровца. Неки од средњошколаца рођени су у Војводини 1995. и 1996. године па сада имају прилику да посете средину у којој су провели детињство, а остали ученици се сада по први пут упознају са земљом из које потичу. Планирамо да интезивирамо нашу сарадњу у будућности, а надам се да ћемо имати још лепих повода за сусрете у нашем граду - рекао је градоначелник Новог Сада Игор Павличић.

У склопу летње школе, посебан акценат је на развоју српске писмености и књижевности, а ученици ће бити упознати са културом и историјом догађаја везаних за Нови Сад, претежно кроз наставу у природи на Фрушкој гори и излет у Београд.

Нови Сад, 30. јун 2011. године