Čitaj mi

PROJEKAT 'LETNJA ŠKOLA – NS 2011' U NOVOM SADU

Gradonačelnik Novog Sada Igor Pavličić primio je predstavnike Vijeća srpske nacionalne manjine iz Zagreba, direktore OŠ "Nikola Tesla" i Gimnazije "Svetozar Marković", kao i decu iz Hrvatske i Novog Sada koja učestvuju u projektu „Letnja škola – NS 2011“. Grad Novi Sad realizuje taj projekat u saradnji sa Vijećem Srpske Nacionalne manjine Grada Zagreba, u periodu od 26. juna do 3. jula 2011. godine u okviru kojeg su učenici srpske nacionalnosti osnovnih i srednjih škola iz Hrvatske ugošćeni kod učenika i nastavnika iz novosadskih škola.

- Zadovoljstvo nam je što je zainteresovanost za "Letnju školu Novi Sad" zaista velika i što imamo priliku da ugostimo decu koja su došla iz raznih krajeva Hrvatske - od Zagreba i Pule, do Plaškog, Gline, Vojnića, Drežnice, Benkovca i Obrovca. Neki od srednjoškolaca rođeni su u Vojvodini 1995. i 1996. godine pa sada imaju priliku da posete sredinu u kojoj su proveli detinjstvo, a ostali učenici se sada po prvi put upoznaju sa zemljom iz koje potiču. Planiramo da inteziviramo našu saradnju u budućnosti, a nadam se da ćemo imati još lepih povoda za susrete u našem gradu - rekao je gradonačelnik Novog Sada Igor Pavličić.

U sklopu letnje škole, poseban akcenat je na razvoju srpske pismenosti i književnosti, a učenici će biti upoznati sa kulturom i istorijom događaja vezanih za Novi Sad, pretežno kroz nastavu u prirodi na Fruškoj gori i izlet u Beograd.

Novi Sad, 30. jun 2011. godine