Читај ми

ОБЕЛЕЖЕНО 50 ГОДИНА ПОСТОЈАЊА УДРУЖЕЊА ЗА ПОМОЋ МЕНТАЛНО НЕДОВОЉНО РАЗВИЈЕНИМ ОСОБАМА

Градоначелник Новог Сада Игор Павличић посетиo je Удружење за помоћ ментално недовољно развијеним особама Града Новог Сада које обележава пола века постојања. Удружење су 1961. године основали родитељи ментално недовољно развијених особа с циљем да се породице са ментално недовољно развијеним чланом упознају и да им се помогне у остваривању одређених права и олакшица. Поводом јубилеја приређен је пригодан културно-забавни програм, a прослави су присуствовали и корисници Удружења, волонтери и сарадници Удружења за помоћ МНРО.

- Трајање јесте потврда квалитета, што потврђује и Удружење за помоћ ментално недовољно развијеним особама којe успешно ради већ пола века. Желим да и даље својим радом омогућавате развој и напредак особа којима је потребан додатни подстицај, и да инклузија постане наша реалност, а не само циљ којем непрестано тежимо – рекао је градоначелник Игор Павличић честитавши успешан рад и јубилеј Удружењу.

Градоначелник Павличић је, у име Града Новог Сада, примио Захвалницу за пружање помоћи на унапређењу заштите, бриге и оспособљавања недовољно развијених особа коју му је уручио председник Удружења Зоран Савески. У оквиру Удружења, поред Клуба родитеља, Дневног боравка “Пријатељи“, Омладинског клуба “Крилце”, библиотеке играчака “Цврчкотека”, Дневног боравка за особе са сметњама у развоју које су старије од 27 година, функционише и Сервис „Цврчак“ за чување деце са и без сметњи у развоју.

Нови Сад, 22. јун 2011. године