Čitaj mi

OBELEŽENO 50 GODINA POSTOJANJA UDRUŽENJA ZA POMOĆ MENTALNO NEDOVOLJNO RAZVIJENIM OSOBAMA

Gradonačelnik Novog Sada Igor Pavličić posetio je Udruženje za pomoć mentalno nedovoljno razvijenim osobama Grada Novog Sada koje obeležava pola veka postojanja. Udruženje su 1961. godine osnovali roditelji mentalno nedovoljno razvijenih osoba s ciljem da se porodice sa mentalno nedovoljno razvijenim članom upoznaju i da im se pomogne u ostvarivanju određenih prava i olakšica. Povodom jubileja priređen je prigodan kulturno-zabavni program, a proslavi su prisustvovali i korisnici Udruženja, volonteri i saradnici Udruženja za pomoć MNRO.

- Trajanje jeste potvrda kvaliteta, što potvrđuje i Udruženje za pomoć mentalno nedovoljno razvijenim osobama koje uspešno radi već pola veka. Želim da i dalje svojim radom omogućavate razvoj i napredak osoba kojima je potreban dodatni podsticaj, i da inkluzija postane naša realnost, a ne samo cilj kojem neprestano težimo – rekao je gradonačelnik Igor Pavličić čestitavši uspešan rad i jubilej Udruženju.

Gradonačelnik Pavličić je, u ime Grada Novog Sada, primio Zahvalnicu za pružanje pomoći na unapređenju zaštite, brige i osposobljavanja nedovoljno razvijenih osoba koju mu je uručio predsednik Udruženja Zoran Saveski. U okviru Udruženja, pored Kluba roditelja, Dnevnog boravka “Prijatelji“, Omladinskog kluba “Krilce”, biblioteke igračaka “Cvrčkoteka”, Dnevnog boravka za osobe sa smetnjama u razvoju koje su starije od 27 godina, funkcioniše i Servis „Cvrčak“ za čuvanje dece sa i bez smetnji u razvoju.

Novi Sad, 22. jun 2011. godine