Читај ми

Уз музику и ватромет Новосађани прославили стоти рођендан Штранда

Поводом великог јубилеја новосадске плаже Штранд на централном платоу синоћ је организована прослава, уз раскошан ватромет, у којој је уживало неколико хиљaда Новосађана. Програм је почео наступом Мише Близанца и хора Исон, потом је својим шоу програмом присутне забављао водитељ Иван Ивановић, а круна вечери био је концерт Звонка Богдана и бенда Фрајле.
Прослави је присуствовао и градоначелник Новог Сада Игор Павличић који је том приликом изјавио да је Штранд једна од дестинација по којој је Нови Сад препознатљив.
- Стогодишњица омиљене новосадске плаже је изузетно значајан јубилеј, и веома ми је драго што су грађани дошли у оволиком броју да га заједно прославимо. Колико Новосађани воле Штранд показује појава да неки људи радије остају овде него што одлазе да летују на море. У намери да Нови Сад што више живи на Дунаву наставићемо да радимо на уређењу кеја, да и на овом делу изградимо разноврсне садржаје, јер се показало да Новосађани сада више долазе на шеталиште уз Дунав – истако је градоначелник Павличић и додао да су планови Града када је реч искоришћавању свих потенцијала приобаља веома амбициозни.
На иницијативу градоначелника Новог Сада Игора Павличића, а поводом стогодишњице новосадске плаже "Штранд" током ове седмице улаз ће за све посетиоце бити бесплатан.
 

Нови Сад, 21. јун 2011. године