Čitaj mi

Uz muziku i vatromet Novosađani proslavili stoti rođendan Štranda

Povodom velikog jubileja novosadske plaže Štrand na centralnom platou sinoć je organizovana proslava, uz raskošan vatromet, u kojoj je uživalo nekoliko hiljada Novosađana. Program je počeo nastupom Miše Blizanca i hora Ison, potom je svojim šou programom prisutne zabavljao voditelj Ivan Ivanović, a kruna večeri bio je koncert Zvonka Bogdana i benda Frajle.
Proslavi je prisustvovao i gradonačelnik Novog Sada Igor Pavličić koji je tom prilikom izjavio da je Štrand jedna od destinacija po kojoj je Novi Sad prepoznatljiv.
- Stogodišnjica omiljene novosadske plaže je izuzetno značajan jubilej, i veoma mi je drago što su građani došli u ovolikom broju da ga zajedno proslavimo. Koliko Novosađani vole Štrand pokazuje pojava da neki ljudi radije ostaju ovde nego što odlaze da letuju na more. U nameri da Novi Sad što više živi na Dunavu nastavićemo da radimo na uređenju keja, da i na ovom delu izgradimo raznovrsne sadržaje, jer se pokazalo da Novosađani sada više dolaze na šetalište uz Dunav – istako je gradonačelnik Pavličić i dodao da su planovi Grada kada je reč iskorišćavanju svih potencijala priobalja veoma ambiciozni.
Na inicijativu gradonačelnika Novog Sada Igora Pavličića, a povodom stogodišnjice novosadske plaže "Štrand" tokom ove sedmice ulaz će za sve posetioce biti besplatan.
 

Novi Sad, 21. jun 2011. godine