Читај ми

У ФУТОГУ ОТВОРЕН ДОМ ЗА ОБОЛЕЛЕ ОД ДЕМЕНЦИЈЕ И АЛЦХАЈМЕРОВЕ БОЛЕСТИ

Министар рада и социјалне политике Расим Љајић и градоначелник Новог Сада Игор Павличић свечано су отворили новоизграђени објекат Геронтолошког центра за смештај оболелих од деменције и Алцхајмерове болести у Футогу.
Том приликом Расим Љајић је нагласио да је отварање новог објекта резултат добре сарадње локалне управе и ресорног министарства, као и да је за различите услуге намењене старим лицима у локалним срединама ове годидне обезбеђено око 300 милиона динара.
Градоначелник Игор Павличић истакао је да је у условима економске кризе Град ипак повећао буџет за социјалну заштиту како би у што већој мери задовољио потребе онима којима су потребни додатна помоћ и нега.
- За разлику од домова на Лиману и Новом насељу, где се сви труде да сместе своје старе, што је практично постало ствар престижа, у дом у Футогу годинама није улагано. У намери да побољшамо услове за живот старих лица реализовали смо за три године реализовали смо три инвестиције у дому у Футогу. Надам се да ће овај објекат много значити свим корисницима али и медицинским радницима који ће сада радити у много бољем окружењу – рекао је Павличић.
Објекат за смештај оболелих од деменције и Aлцхајмерове болести, површине 400 m2, може да прими 26 нових корисника, и с обзиром на то да поред дневног боравка нуди и трајни смештај, јединствен је у Србији.
Вредност инвестиције је око 27 милиона динара, од чега је ресорно министарство издвојило седам милиона, а Град Нови Сад око 20 милиона динара.

Нови Сад, 20. јун 2011. године