Čitaj mi

U FUTOGU OTVOREN DOM ZA OBOLELE OD DEMENCIJE I ALCHAJMEROVE BOLESTI

Ministar rada i socijalne politike Rasim Ljajić i gradonačelnik Novog Sada Igor Pavličić svečano su otvorili novoizgrađeni objekat Gerontološkog centra za smeštaj obolelih od demencije i Alchajmerove bolesti u Futogu.
Tom prilikom Rasim Ljajić je naglasio da je otvaranje novog objekta rezultat dobre saradnje lokalne uprave i resornog ministarstva, kao i da je za različite usluge namenjene starim licima u lokalnim sredinama ove godidne obezbeđeno oko 300 miliona dinara.
Gradonačelnik Igor Pavličić istakao je da je u uslovima ekonomske krize Grad ipak povećao budžet za socijalnu zaštitu kako bi u što većoj meri zadovoljio potrebe onima kojima su potrebni dodatna pomoć i nega.
- Za razliku od domova na Limanu i Novom naselju, gde se svi trude da smeste svoje stare, što je praktično postalo stvar prestiža, u dom u Futogu godinama nije ulagano. U nameri da poboljšamo uslove za život starih lica realizovali smo za tri godine realizovali smo tri investicije u domu u Futogu. Nadam se da će ovaj objekat mnogo značiti svim korisnicima ali i medicinskim radnicima koji će sada raditi u mnogo boljem okruženju – rekao je Pavličić.
Objekat za smeštaj obolelih od demencije i Alchajmerove bolesti, površine 400 m2, može da primi 26 novih korisnika, i s obzirom na to da pored dnevnog boravka nudi i trajni smeštaj, jedinstven je u Srbiji.
Vrednost investicije je oko 27 miliona dinara, od čega je resorno ministarstvo izdvojilo sedam miliona, a Grad Novi Sad oko 20 miliona dinara.

Novi Sad, 20. jun 2011. godine