Читај ми

ОДРЖАН КОНЦЕРТ HEARTS AND HARMONY НА ТРГУ СЛОБОДЕ

Члан Градског већа за културу мр Андреј Бурсаћ присуствовао је завршном концерту Инклузивне хорске радионице Hearts in Harmony Нови Сад који се одржао на Тргу слободе. Концерт је организовало Удружење „Вера, љубав, нада“ у сарадњи са Cantatom Нови Сад и европском хорском асоцијацијом „Europa Cantat“ с циљем да укажу на неопходност укључивања оосба са инвалидитетом у друштвени живот.

-Град Нови Сад је веома поносан што је први у нашој држави који је имао прилику да буде домаћин фестивала Hearts in Harmony. Срце у хармонији је нешто ново и другачијe. То је и начин да пошаљемо поруку да свет може бити бољи и да смо заједно јачи- рекао је том приликом Андреј Бурсаћ и позвао наше суграђане да уживају у концетру.

На концеру су наступили хор „Исон“, хорови музичке школе „Исидор Бајић“ Бајићеви Славуји, музичке школе „Јосиф Маринковић“ из Вршца и основне школе „Јован Јовановић Змај“, као и певачи из Мађарске, Хрватске, Немачке и Шпаније.

Посебно атрактивan наступ имаo je PAM band - Partially Artificial Musicians виолинисте и композитора Kurta Coblea из САД. Захваљујући изуму Kurta Coblea у хор су биле укључене и особе са вишеструким сметњама, а преко оптичких и светлосних сензора су управљали роботима који свирају класичне музичке инструменте и перкусије.

Нови Сад, 19. јун 2011. године