Čitaj mi

ODRŽAN KONCERT HEARTS AND HARMONY NA TRGU SLOBODE

Član Gradskog veća za kulturu mr Andrej Bursać prisustvovao je završnom koncertu Inkluzivne horske radionice Hearts in Harmony Novi Sad koji se održao na Trgu slobode. Koncert je organizovalo Udruženje „Vera, ljubav, nada“ u saradnji sa Cantatom Novi Sad i evropskom horskom asocijacijom „Europa Cantat“ s ciljem da ukažu na neophodnost uključivanja oosba sa invaliditetom u društveni život.

-Grad Novi Sad je veoma ponosan što je prvi u našoj državi koji je imao priliku da bude domaćin festivala Hearts in Harmony. Srce u harmoniji je nešto novo i drugačije. To je i način da pošaljemo poruku da svet može biti bolji i da smo zajedno jači- rekao je tom prilikom Andrej Bursać i pozvao naše sugrađane da uživaju u koncetru.

Na konceru su nastupili hor „Ison“, horovi muzičke škole „Isidor Bajić“ Bajićevi Slavuji, muzičke škole „Josif Marinković“ iz Vršca i osnovne škole „Jovan Jovanović Zmaj“, kao i pevači iz Mađarske, Hrvatske, Nemačke i Španije.

Posebno atraktivan nastup imao je PAM band - Partially Artificial Musicians violiniste i kompozitora Kurta Coblea iz SAD. Zahvaljujući izumu Kurta Coblea u hor su bile uključene i osobe sa višestrukim smetnjama, a preko optičkih i svetlosnih senzora su upravljali robotima koji sviraju klasične muzičke instrumente i perkusije.

Novi Sad, 19. jun 2011. godine