Читај ми

ПОЧИЊЕ ДЕЧИЈИ ПОЗОРИШНИ ФЕСТИВАЛ НА ФРАНЦУСКОМ ЈЕЗИКУ - "LE THEATRE EN FETE"

Заменик градоначелника Новог Сада мр Зоран Мандић пожелео је добродошлицу учесницима дечијег позоришног фестивала на француском језику - "Le theatre en fete", који ће бити одржан 3. до 5. јуна у Позоришту младих и на Штранду у организацији Француског института у Новом Саду.

- Нови Сад је мултикултурални град и ово је само један од догађаја који то доказују. Овде су деца из региона и Србије из француских школа која учествују на овом позоришном фестивалу, и која по први пут излазе на "даске које живот значе" - истакао је заменик градоначелника Новог Сада мр Зоран Мандић

Француски институт у Новом Саду, организатор овог фестивала, сваке године тежи што већој промоцији француског језика. Организовање позоришне манифестације постаје главно место сусрета младих глумаца омогућавајући им да размене своја искуства..

- Међународни фестивал дечијег позоришта ове године угостио је позоришне трупе из Словеније, Хрватске, Црне Горе, Мађарске, Румуније, Македоније и Србије - рекао је директор Француског института у Новом Саду Пјер-Ив Ноел

Званично отварање Фестивала је у 16.15 часова у Позоришту младих, а фестивал ће отворити Бруно Боаје, аташе за сарадњу за француски језик при амбасади Француске.

Нови Сад, 3.јун 2011. године