Čitaj mi

POČINJE DEČIJI POZORIŠNI FESTIVAL NA FRANCUSKOM JEZIKU - "LE THEATRE EN FETE"

Zamenik gradonačelnika Novog Sada mr Zoran Mandić poželeo je dobrodošlicu učesnicima dečijeg pozorišnog festivala na francuskom jeziku - "Le theatre en fete", koji će biti održan 3. do 5. juna u Pozorištu mladih i na Štrandu u organizaciji Francuskog instituta u Novom Sadu.

- Novi Sad je multikulturalni grad i ovo je samo jedan od događaja koji to dokazuju. Ovde su deca iz regiona i Srbije iz francuskih škola koja učestvuju na ovom pozorišnom festivalu, i koja po prvi put izlaze na "daske koje život znače" - istakao je zamenik gradonačelnika Novog Sada mr Zoran Mandić

Francuski institut u Novom Sadu, organizator ovog festivala, svake godine teži što većoj promociji francuskog jezika. Organizovanje pozorišne manifestacije postaje glavno mesto susreta mladih glumaca omogućavajući im da razmene svoja iskustva..

- Međunarodni festival dečijeg pozorišta ove godine ugostio je pozorišne trupe iz Slovenije, Hrvatske, Crne Gore, Mađarske, Rumunije, Makedonije i Srbije - rekao je direktor Francuskog instituta u Novom Sadu Pjer-Iv Noel

Zvanično otvaranje Festivala je u 16.15 časova u Pozorištu mladih, a festival će otvoriti Bruno Boaje, ataše za saradnju za francuski jezik pri ambasadi Francuske.

Novi Sad, 3.jun 2011. godine