Читај ми

ПОЧЕЛИ ДАНИ АРАПСКЕ КУЛТУРЕ У НОВОМ САДУ

У присуству амбасадора 8 арапских земаља градоначелник Новог Сада Игор Павличић отворио је манифестацију "Дани Арапске културе" у Новом Саду, која ће бити одржана од 3. до 6. јуна у Културном центру Града Новог Сада, који је и реализатор ове манифестације. Своју културу и обичаје, симболичне предмете храну и пиће у простору трибине младих представили су Алжир, Египат, Ирак, Кувајт, Палестина, Мароко, Сирија и Тунис.

- Велико ми је задовољство што ће Новосађани имати прилику да се упознају са обичајима и културом арапских земаља на једном месту. Нови Сад је град отвореног срца у којем је различитост вредност која се цени и негује. Позивам Новосађане и све наше госте да посете Културни центар и упознају се са лепотом арапске културе – нагласио је градоначелник Павличић.

Присутнима на отварању обратио се и амбасадор Палестине Њ.Е. Мухамед Набхан. - Желим најпре да поздравим све Новосађане и да се захвалим градоначелнику Новог Сада који је иницирао организацију Дана арапске културе у Новом Саду. Наша намера је да се оваквим догађајима наши народи боље упознају и повежу – истакао је амбасадор Палестине.

Осим занимљивих предмета који симболично одсликавају идентитет арапских народа Новосађани ће моћи да погледају филмове из осам земаља, а пројекције ће бити уприличене у Великој сали Културног центра до понедељка 6. јуна 2011. године.

Нови Сад, 2. јун 2011. године