Čitaj mi

POČELI DANI ARAPSKE KULTURE U NOVOM SADU

U prisustvu ambasadora 8 arapskih zemalja gradonačelnik Novog Sada Igor Pavličić otvorio je manifestaciju "Dani Arapske kulture" u Novom Sadu, koja će biti održana od 3. do 6. juna u Kulturnom centru Grada Novog Sada, koji je i realizator ove manifestacije. Svoju kulturu i običaje, simbolične predmete hranu i piće u prostoru tribine mladih predstavili su Alžir, Egipat, Irak, Kuvajt, Palestina, Maroko, Sirija i Tunis.
- Veliko mi je zadovoljstvo što će Novosađani imati priliku da se upoznaju sa običajima i kulturom arapskih zemalja na jednom mestu. Novi Sad je grad otvorenog srca u kojem je različitost vrednost koja se ceni i neguje. Pozivam Novosađane i sve naše goste da posete Kulturni centar i upoznaju se sa lepotom arapske kulture – naglasio je gradonačelnik Pavličić.

Prisutnima na otvaranju obratio se i ambasador Palestine NJ.E. Muhamed Nabhan. - Želim najpre da pozdravim sve Novosađane i da se zahvalim gradonačelniku Novog Sada koji je inicirao organizaciju Dana arapske kulture u Novom Sadu. Naša namera je da se ovakvim događajima naši narodi bolje upoznaju i povežu – istakao je ambasador Palestine.

Osim zanimljivih predmeta koji simbolično odslikavaju identitet arapskih naroda Novosađani će moći da pogledaju filmove iz osam zemalja, a projekcije će biti upriličene u Velikoj sali Kulturnog centra do ponedeljka 6. juna 2011. godine.

Novi Sad, 2. jun 2011. godine