Читај ми

ПРИЈЕМ ЗА УЧЕСНИКЕ МЕЂУНАРОДНЕ КОНФЕРЕНЦИЈЕ РДП 2011

Члан Градског већа за привреду мр Марко Наранчић примио је учеснике међународне конференције RDP 2011 – 6th Federated Conference on Rewriting, Deduction and Programming која се одржава на Факултету техничких наука у Новом Саду од 30. маја до 3. јуна.

-Изузетна ми је част што је Нови Сад домаћин међународне конференције која имају традицију дугу 22 године и која се први пут да одржава у региону Југоисточне и Источне Европе. Организација ове конференције је значајно признање за наш град и нашу академску заједницу, а уједно представља велику одговорност да се указано поверење оправда- рекао је том приликом Марко Наранчић и додао да је ово изузетна прилика да се размене искуства која ће увећати базу знања у рачунарству и математици.

РДП 2011 чине две реномиране конференције и седам пратећих радионица са водећим светским стручњацима из области рачунарства и математике, који долазе са најпрестижнијих светских универзитета, међу којима су Oxford, Princeton, Imperial College, Bologna и многи други.

Нови Сад, 2. јун 2011. године