Čitaj mi

PRIJEM ZA UČESNIKE MEĐUNARODNE KONFERENCIJE RDP 2011

Član Gradskog veća za privredu mr Marko Narančić primio je učesnike međunarodne konferencije RDP 2011 – 6th Federated Conference on Rewriting, Deduction and Programming koja se održava na Fakultetu tehničkih nauka u Novom Sadu od 30. maja do 3. juna.

-Izuzetna mi je čast što je Novi Sad domaćin međunarodne konferencije koja imaju tradiciju dugu 22 godine i koja se prvi put da održava u regionu Jugoistočne i Istočne Evrope. Organizacija ove konferencije je značajno priznanje za naš grad i našu akademsku zajednicu, a ujedno predstavlja veliku odgovornost da se ukazano poverenje opravda- rekao je tom prilikom Marko Narančić i dodao da je ovo izuzetna prilika da se razmene iskustva koja će uvećati bazu znanja u računarstvu i matematici.

RDP 2011 čine dve renomirane konferencije i sedam pratećih radionica sa vodećim svetskim stručnjacima iz oblasti računarstva i matematike, koji dolaze sa najprestižnijih svetskih univerziteta, među kojima su Oxford, Princeton, Imperial College, Bologna i mnogi drugi.

Novi Sad, 2. jun 2011. godine