Читај ми

РАДИОНИЦА ЗА ПРЕВЕНЦИЈУ САОБРАЋАЈНОГ ТРАУМАТИЗМА- ПОЛИГОН

Члан Градског већа за здравство проф. др Александар Кираљ посетиo je радионицу посвећену превенцији саобраћајног трауматизма која за циљ има повећање свести о последицама повреда у друмском саобраћају, посебно у популацији младих учесника у саобраћају. Пројекат се реализовао у организацији Дома здравља Нови Сад и мото клуба „Clasic Wheels“ у ОШ „Михајло Пупин“ у Ветернику, где је одржано едукативно предавање о правилном понашању у саобраћају приликом вожње мотоцикла и упознавање са основама прве помоћи за ученике од 13 до 15 година.

- Доласком пролећа и лепог времена постаје атрактивна и актуелна вожња мотоцикала и то време сигурно представља период када се забележи већи број повређених приликом пада са мотора. Одговорна вожња подразумева бригу о себи и о другим учесницима у саобраћају, а треба почети од адекватне опреме, коју чине обавезна кацига, јакна и штитници, као и мотор са кубикажом прилагођеном одређеном узрасту и нивоу искуства у вожњи мотора. Родитељи треба да имају на уму приликом куповине мотора својој деци да велика кубикажа представља и потенцијалну опасност за дете које први пут седа на мотор, тако да се стицањем возачког искуства млађим људима треба повећавати и кубикажа мотора - рекао је проф. др Кираљ.

Том приликом, чланови мото клуба „Clasic Wheels“ израдили су полигон за едукацију о безбедној вожњи где су ученици школе имали прилику да након предавања са члановима мото клуба практично испробају безбедну вожњу мотоциклом и да прођу полигон за вежбу.

Нови Сад, 2. јун 2011. године