Читај ми

БЕСПЛАТНО ВИКЕНД ПУТОВАЊЕ ЗА ВИШЕЧЛАНЕ ПОРОДИЦЕ

Градоначелник Новог Сада Игор Павличић испратиo je девет породица са троје и више деце на бесплатан викенд на Вршачком брегу, којима су обезбеђена два пуна пансиона и превоз. Акција бесплатних викенд путовања за породице са троје и више деце, почела је прошле године, на предлог градоначелника, а ове године у те сврхе обезбеђено је 1.500.000 динара.

- Град Нови Сад на много начина помаже породицама са троје и више деце. Једна од низа мера које спроводимо јесте и обезбеђивање бесплатних викенд путовања, а наша намера је да се овај вид подршке интензивира кроз одвајање више средстава у те сврхе. Град Нови Сад мора да води рачуна о пронаталитетној политици и да пружа подршку свакој породици са више деце, без обзира на веома тешке материјалне услове, економску кризу и готово дупло мањи буџет него раније. У данашњем разговору, чули смо да неке од ових породица по први пут иду на пут ван града, а овај бесплатан викенд у мају користиће девет породица са укупно 44 члана. Бесплатни викенди се настављају и у 2011. години, тако да ће у току јула породице боравити на Андревљу, a данас је потписана и препорука за бесплатно коришћење базена за породице са троје и више деце. - рекао је градоначелник Игор Павличић пожелевши деци и родитељима срећан пут и пријатан одмор.

Акција бесплатних викенда за породице са троје и више деце, почела је у октобру 2010. године, на предлог Градоначелника Новог Сада, а у прошлој години 73 породице , са укупно 361 чланом су боравиле на Андревљу, Вршачком брегу и Крупњу.

Нови Сад, 27. мај 2011. године