Čitaj mi

BESPLATNO VIKEND PUTOVANJE ZA VIŠEČLANE PORODICE

Gradonačelnik Novog Sada Igor Pavličić ispratio je devet porodica sa troje i više dece na besplatan vikend na Vršačkom bregu, kojima su obezbeđena dva puna pansiona i prevoz. Akcija besplatnih vikend putovanja za porodice sa troje i više dece, počela je prošle godine, na predlog gradonačelnika, a ove godine u te svrhe obezbeđeno je 1.500.000 dinara.

- Grad Novi Sad na mnogo načina pomaže porodicama sa troje i više dece. Jedna od niza mera koje sprovodimo jeste i obezbeđivanje besplatnih vikend putovanja, a naša namera je da se ovaj vid podrške intenzivira kroz odvajanje više sredstava u te svrhe. Grad Novi Sad mora da vodi računa o pronatalitetnoj politici i da pruža podršku svakoj porodici sa više dece, bez obzira na veoma teške materijalne uslove, ekonomsku krizu i gotovo duplo manji budžet nego ranije. U današnjem razgovoru, čuli smo da neke od ovih porodica po prvi put idu na put van grada, a ovaj besplatan vikend u maju koristiće devet porodica sa ukupno 44 člana. Besplatni vikendi se nastavljaju i u 2011. godini, tako da će u toku jula porodice boraviti na Andrevlju, a danas je potpisana i preporuka za besplatno korišćenje bazena za porodice sa troje i više dece. - rekao je gradonačelnik Igor Pavličić poželevši deci i roditeljima srećan put i prijatan odmor.

Akcija besplatnih vikenda za porodice sa troje i više dece, počela je u oktobru 2010. godine, na predlog Gradonačelnika Novog Sada, a u prošloj godini 73 porodice , sa ukupno 361 članom su boravile na Andrevlju, Vršačkom bregu i Krupnju.

Novi Sad, 27. maj 2011. godine