Читај ми

ПОСЕТА ГРАДОНАЧЕЛНИКА НИЖЊЕГ НОВГОРОДА

Градоначелник Новог Сада Игор Павличић примиo je градоначелника Нижњег Новгорода Олега Кондрашова, као и делегацију града побратима, и том приликом пожелео им је срдачну добродошлицу и изразио задовољство због њихове посете која је, како је оценио, учврстила традиционално добру сарадњу с Нижњим Новгородом.

- Градоначелник Павличић и ја имали смо веома садржајан састанак и договорили смо се да ћемо у будућности наставити досадашњу успешну сарадњу у области образовања и спорта, али и да ћемо је проширити и на друге аспекте. До сада нисмо до краја искористили историјске везе наша два града да побољшамо пословну сарадњу и план је да то ускоро променимо – рекао је градоначелник Нижњег Новгорода.

Делегација из Русије у среду је присуствовала церемонији откривања споменика некадашњем градоначелнику Нижњег Новгорода Дмитрију Сироткину у Београду, који је много допринео развоју пријатељских односа Њижњег Новгорода, Београда и Новог Сада.

- Својом посетом градоначелник Кондрашов учинио је Новом Саду велику част и ја сам уверен да ће наши односи бити још плодоноснији. Добио сам позив да у септембру на дан Нижњег Новгорода посетим наш побратимски град, и обећао сам да ћу доћи, и повешћу са собом овдашње привреднике како бисмо остварили што конкретнију пословну сарадњу – нагласио је градоначелник Павличић и напоменуо да постоји обострани интерес да привредници оснивају заједничка предузећа.

Нови Сад, 26. мај 2011. године