Čitaj mi

POSETA GRADONAČELNIKA NIŽNJEG NOVGORODA

Gradonačelnik Novog Sada Igor Pavličić primio je gradonačelnika Nižnjeg Novgoroda Olega Kondrašova, kao i delegaciju grada pobratima, i tom prilikom poželeo im je srdačnu dobrodošlicu i izrazio zadovoljstvo zbog njihove posete koja je, kako je ocenio, učvrstila tradicionalno dobru saradnju s Nižnjim Novgorodom.

- Gradonačelnik Pavličić i ja imali smo veoma sadržajan sastanak i dogovorili smo se da ćemo u budućnosti nastaviti dosadašnju uspešnu saradnju u oblasti obrazovanja i sporta, ali i da ćemo je proširiti i na druge aspekte. Do sada nismo do kraja iskoristili istorijske veze naša dva grada da poboljšamo poslovnu saradnju i plan je da to uskoro promenimo – rekao je gradonačelnik Nižnjeg Novgoroda.

Delegacija iz Rusije u sredu je prisustvovala ceremoniji otkrivanja spomenika nekadašnjem gradonačelniku Nižnjeg Novgoroda Dmitriju Sirotkinu u Beogradu, koji je mnogo doprineo razvoju prijateljskih odnosa Njižnjeg Novgoroda, Beograda i Novog Sada.

- Svojom posetom gradonačelnik Kondrašov učinio je Novom Sadu veliku čast i ja sam uveren da će naši odnosi biti još plodonosniji. Dobio sam poziv da u septembru na dan Nižnjeg Novgoroda posetim naš pobratimski grad, i obećao sam da ću doći, i povešću sa sobom ovdašnje privrednike kako bismo ostvarili što konkretniju poslovnu saradnju – naglasio je gradonačelnik Pavličić i napomenuo da postoji obostrani interes da privrednici osnivaju zajednička preduzeća.

Novi Sad, 26. maj 2011. godine