Читај ми

„ПЛЕС СА ЕВРОПОМ – МАТУРАНТСКА ПАРАДА 2011“ У НОВОМ САДУ

Члан Градског већа за образовање Милан Ђукић поздравио је матуранте новосадких средњих школа на међународној манифестацији „Плес са Европом – Матурантска парада 2011“ која се традиционално, по пети пут, у организацији плесног клуба „Болеро“ одржала у Новом Саду. Матуранти су том приликом плесали квадрил на тргу испред Градске куће. Ове године, манифестација је имала и хуманитарни значај, јер је Удружење против дијабетеса Новог Сада поделило 1000 постера са натписом “СТОП ДИЈАБЕТЕС НОВИ САД” које је свих хиљаду матураната по завршетку плеса подигло у вис, а фотографија тог импресивног призора биће објављена у свим дијабетолошким асоцијацијама Европе и Међународној дијабетолошкој асоцијацији. Градска управа за образовање, као и Градска управа за здравство пружилe су подршку Удружењу против дијабетеса Новог Сада као једном од најстаријих у Европи.

- Веома ми је драго када видим толико младих људи на једном месту, спремних да заједничким снагама остваре циљ. Желим вам да данас оборите Гинисов рекорд, али што је још важније да у даљем школовању и животу будете подједнако добри и вредни и да остварите све циљеве које сте себи поставили! Увек треба да тежите томе да будете што бољи, јер је ваш успех такође успех и ваше породице, вашег града и ваше земље. - рекао је члан Градског већа за образовање Милан Ђукић честитавши матурантима завршетак средње школе са жељом да лепо проведу распуст.

Матурантска парада названа "Плес са Европом" одржава се сваке године истовремено у неколико десетина европских градова. Прошле године у новосадској паради учествовало је преко хиљаду и по матураната, а ове године забележен је број од 1116 матураната.

Нови Сад, 20. мај 2011. године