Čitaj mi

„PLES SA EVROPOM – MATURANTSKA PARADA 2011“ U NOVOM SADU

Član Gradskog veća za obrazovanje Milan Đukić pozdravio je maturante novosadkih srednjih škola na međunarodnoj manifestaciji „Ples sa Evropom – Maturantska parada 2011“ koja se tradicionalno, po peti put, u organizaciji plesnog kluba „Bolero“ održala u Novom Sadu. Maturanti su tom prilikom plesali kvadril na trgu ispred Gradske kuće. Ove godine, manifestacija je imala i humanitarni značaj, jer je Udruženje protiv dijabetesa Novog Sada podelilo 1000 postera sa natpisom “STOP DIJABETES NOVI SAD” koje je svih hiljadu maturanata po završetku plesa podiglo u vis, a fotografija tog impresivnog prizora biće objavljena u svim dijabetološkim asocijacijama Evrope i Međunarodnoj dijabetološkoj asocijaciji. Gradska uprava za obrazovanje, kao i Gradska uprava za zdravstvo pružile su podršku Udruženju protiv dijabetesa Novog Sada kao jednom od najstarijih u Evropi.

- Veoma mi je drago kada vidim toliko mladih ljudi na jednom mestu, spremnih da zajedničkim snagama ostvare cilj. Želim vam da danas oborite Ginisov rekord, ali što je još važnije da u daljem školovanju i životu budete podjednako dobri i vredni i da ostvarite sve ciljeve koje ste sebi postavili! Uvek treba da težite tome da budete što bolji, jer je vaš uspeh takođe uspeh i vaše porodice, vašeg grada i vaše zemlje. - rekao je član Gradskog veća za obrazovanje Milan Đukić čestitavši maturantima završetak srednje škole sa željom da lepo provedu raspust.

Maturantska parada nazvana "Ples sa Evropom" održava se svake godine istovremeno u nekoliko desetina evropskih gradova. Prošle godine u novosadskoj paradi učestvovalo je preko hiljadu i po maturanata, a ove godine zabeležen je broj od 1116 maturanata.

Novi Sad, 20. maj 2011. godine