Читај ми

У НОВОМ САДУ ОБЕЛЕЖЕН НАЦИОНАЛНИ ДАН ПОРТУГАЛА

Химном Португала и химном Републике Србије у Свечаној сали Градске куће у Новом Саду почео је пријем поводом обележавања националног дана Португала. Њ.Е. господин Луиш де Алмеида Сампаио амбасадор Републике Португала у Београду, ове године је добио посебну дозволу од своје Владе да се Национални дан ове државе обележи ван места где се налази седиште амбасаде, а поред амбасадора домаћин свечаног пријема у Градској кући био је градоначелник Игор Павличић.

- Велика ми је част што се овај важан датум за Португал обележава баш у Новом Саду. Нови Сад много улаже у међународну сарадњу и јачање веза са другим градовима широм света, јер тежи да добра искуства и моделе решавања важних питања, из развијенијих средина примени у својој. Ових дана Новосађани су могли да чују Фадо, музику која најбоље представља дух Португала, али и да виде аутентичне фотографије чаробног Лисабона. У нади да ћемо на обострано задовољство наставити овако лепу сарадњу, желим вам свима пријатно вече – рекао је градоначелник Павличић поздрављајући госте.

- Прослављамо Национални дан Португала по први пут у Новом Саду. Градоначелник Новог Сада је пријатељ Португала и политички лидер који заиста чини много да побољша односе између Новог Сада и Војводине са Португалом. Велика је част и задовољство што смо ове године и земља партнер једној од најважнијих овдашњих манифестација Међународном пољопривредном сајму на којем ћемо представити наше најбоље компаније – изјавио је амбасадор Португала Луиш де Алмеида Сампаио.

Свечаном пријему присуствовали су представници дипломатског кора, званичници Владе Војводине и Скупштине Војводине, званичници Града Новог Сада, као и најзначајнији португалски привредници.

Нови Сад, 18. мај 2011. године