Čitaj mi

U NOVOM SADU OBELEŽEN NACIONALNI DAN PORTUGALA

Himnom Portugala i himnom Republike Srbije u Svečanoj sali Gradske kuće u Novom Sadu počeo je prijem povodom obeležavanja nacionalnog dana Portugala. NJ.E. gospodin Luiš de Almeida Sampaio ambasador Republike Portugala u Beogradu, ove godine je dobio posebnu dozvolu od svoje Vlade da se Nacionalni dan ove države obeleži van mesta gde se nalazi sedište ambasade, a pored ambasadora domaćin svečanog prijema u Gradskoj kući bio je gradonačelnik Igor Pavličić.

- Velika mi je čast što se ovaj važan datum za Portugal obeležava baš u Novom Sadu. Novi Sad mnogo ulaže u međunarodnu saradnju i jačanje veza sa drugim gradovima širom sveta, jer teži da dobra iskustva i modele rešavanja važnih pitanja, iz razvijenijih sredina primeni u svojoj. Ovih dana Novosađani su mogli da čuju Fado, muziku koja najbolje predstavlja duh Portugala, ali i da vide autentične fotografije čarobnog Lisabona. U nadi da ćemo na obostrano zadovoljstvo nastaviti ovako lepu saradnju, želim vam svima prijatno veče – rekao je gradonačelnik Pavličić pozdravljajući goste.

- Proslavljamo Nacionalni dan Portugala po prvi put u Novom Sadu. Gradonačelnik Novog Sada je prijatelj Portugala i politički lider koji zaista čini mnogo da poboljša odnose između Novog Sada i Vojvodine sa Portugalom. Velika je čast i zadovoljstvo što smo ove godine i zemlja partner jednoj od najvažnijih ovdašnjih manifestacija Međunarodnom poljoprivrednom sajmu na kojem ćemo predstaviti naše najbolje kompanije – izjavio je ambasador Portugala Luiš de Almeida Sampaio.

Svečanom prijemu prisustvovali su predstavnici diplomatskog kora, zvaničnici Vlade Vojvodine i Skupštine Vojvodine, zvaničnici Grada Novog Sada, kao i najznačajniji portugalski privrednici.

Novi Sad, 18. maj 2011. godine