Читај ми

ОТВОРЕН ДИСПЕЧЕРСКИ ЦЕНТАР ЗА ПРЕВОЗ ОСОБА СА ИНВАЛИДИТЕТОМ СА ОТЕЖАНИМ КРЕТАЊЕМ

Чланица Градског већа за социјалну заштиту и бригу о породици и деци проф. др Сања Стојановић свечано је отворила Диспечерски центар за превоз особа са инвалидитетом са отежаним кретањем на територији Града Новог Сада.

- Превоз особа са инвалидитетом један је од кључних проблема који се мора решити како би особе са инвалидитетом биле што више укључене у све друштвене активности. Данас је изузетна прилика да промовишемо отварање диспечерског Центра за превоз особа са инавалидитетом иза којег стоји рад од годину и по дана који захваљујући модерном софтверском програму има базу података о свим особама са инвалидитетом којима је потребна ова врста услуге. Из буџета Града обезбеђена су средства за куповину возила, а као донатор укључила се "Делта компанија" из Београда - рекла је том приликом проф. др Сања Стојановић и додала да се набавком још два нова возила до краја године планира проширење Диспечерског центра.

Такси удружење "Војвођани" као донатор омогућило је бесплатан диспечерски курс за члана удружења који ће обављати тај део посла, а обезбедили су и програм за рад овог центра.

Нови Сад, 17. мај 2011. године