Čitaj mi

OTVOREN DISPEČERSKI CENTAR ZA PREVOZ OSOBA SA INVALIDITETOM SA OTEŽANIM KRETANJEM

Članica Gradskog veća za socijalnu zaštitu i brigu o porodici i deci prof. dr Sanja Stojanović svečano je otvorila Dispečerski centar za prevoz osoba sa invaliditetom sa otežanim kretanjem na teritoriji Grada Novog Sada.

- Prevoz osoba sa invaliditetom jedan je od ključnih problema koji se mora rešiti kako bi osobe sa invaliditetom bile što više uključene u sve društvene aktivnosti. Danas je izuzetna prilika da promovišemo otvaranje dispečerskog Centra za prevoz osoba sa inavaliditetom iza kojeg stoji rad od godinu i po dana koji zahvaljujući modernom softverskom programu ima bazu podataka o svim osobama sa invaliditetom kojima je potrebna ova vrsta usluge. Iz budžeta Grada obezbeđena su sredstva za kupovinu vozila, a kao donator uključila se "Delta kompanija" iz Beograda - rekla je tom prilikom prof. dr Sanja Stojanović i dodala da se nabavkom još dva nova vozila do kraja godine planira proširenje Dispečerskog centra.

Taksi udruženje "Vojvođani" kao donator omogućilo je besplatan dispečerski kurs za člana udruženja koji će obavljati taj deo posla, a obezbedili su i program za rad ovog centra.

Novi Sad, 17. maj 2011. godine