Читај ми

ИЗЛОЖБА ФОТОГРАФИЈА ПОРТУГАЛА НА ТРГУ СЛОБОДЕ

Градоначелник Новог Сада Игор Павличић и Њ.Е. Луиш де Алмеида Сампаио амбасадор Републике Португала посетили су, на Тргу слободе, поставку изложбе фотографија Португала, аутора Драгољуба Замуровића, у оквиру манифестације Дани португалске културе у Новом Саду.

Амбасадор Португала том приликом је нагласио да је Замуровић, један од најбољих српских фотографа, успео да фотографијама прикаже душу и срце главног града Португала, како је рекао, магичног места Лисабона.

- Гледајући изложбу могли смо да на тренутак осетимо енергију Лисабона у Новом Саду. Ја бих волео да посетим то место, поготову што сам уочио многе сличности у архитектури и начину живота са Новим Садом. Захваљујем се и амбасади Португала и господину Замуровићу на овако дивној изложби – рекао је градоначелник Павличић.

- Волим своје фотографије да покажем што већем броју људи, зато је најбоље када су оне изложене на отвореном прометном простору. Лисабон је на мене оставио фантастичан утисак, а ове године поново ћу ићи тамо како бих припремио још једну изложбу фотографија Португала, која ће, надам се моћи да се види и у Новом Саду – закључио је аутор фотографија Драгољуб Замуровић. У оквиру Дана португалске културе у Новом Саду у среду 18. маја биће организован и свечани пријем у Градској кући поводом националног дана Португала.

Нови Сад, 16. мај 2011. године