Čitaj mi

IZLOŽBA FOTOGRAFIJA PORTUGALA NA TRGU SLOBODE

Gradonačelnik Novog Sada Igor Pavličić i NJ.E. Luiš de Almeida Sampaio ambasador Republike Portugala posetili su, na Trgu slobode, postavku izložbe fotografija Portugala, autora Dragoljuba Zamurovića, u okviru manifestacije Dani portugalske kulture u Novom Sadu.

Ambasador Portugala tom prilikom je naglasio da je Zamurović, jedan od najboljih srpskih fotografa, uspeo da fotografijama prikaže dušu i srce glavnog grada Portugala, kako je rekao, magičnog mesta Lisabona.

- Gledajući izložbu mogli smo da na trenutak osetimo energiju Lisabona u Novom Sadu. Ja bih voleo da posetim to mesto, pogotovu što sam uočio mnoge sličnosti u arhitekturi i načinu života sa Novim Sadom. Zahvaljujem se i ambasadi Portugala i gospodinu Zamuroviću na ovako divnoj izložbi – rekao je gradonačelnik Pavličić.

- Volim svoje fotografije da pokažem što većem broju ljudi, zato je najbolje kada su one izložene na otvorenom prometnom prostoru. Lisabon je na mene ostavio fantastičan utisak, a ove godine ponovo ću ići tamo kako bih pripremio još jednu izložbu fotografija Portugala, koja će, nadam se moći da se vidi i u Novom Sadu – zaključio je autor fotografija Dragoljub Zamurović. U okviru Dana portugalske kulture u Novom Sadu u sredu 18. maja biće organizovan i svečani prijem u Gradskoj kući povodom nacionalnog dana Portugala.

Novi Sad, 16. maj 2011. godine