Читај ми

ОТВОРЕНА ИЗЛОЖБА РАДОВА "МЈАУКАЊЕ НА ЗВЕЗДЕ"

Члан Градског већа за образовање Милан Ђукић свечано је отворио изложбу дечијих радова пристиглих на ликовни конкурс "Мјаукање на звезде" у фоајеу велилке сале Позоришта младих. Ликовни конкурс за децу новосадске предшколске установе на тему "Мјаукање на звезде" поводом одржавања манифестације "Ноћ музеја 2011" организовао је Дечији културни центар, у оквиру којег је пристигло 156 радова из 11 предшколских установа и једне ликовне радионице.

- Изложба дечијих радова осликава посебну атмосферу магичне ноћи када се дешавају необичне ствари, када и деца могу бити будна са звездама и своје доживљаје изразити цртежима. - рекао је Милан Ђукић и захваллио се деци и васпитачима који су својим педагошко-креативним радом омогућили да деца учествују на ликовном конкурсу у Ноћи музеја.

Стручни жири изабрао је 65 радова и доделио по три награде деци и васпитачима. Прва награда, комплет сезонских улазница за представе Позоришта младих, додељена је Вукашину Ковачевићу из вртића Бубамара ПУ "Радосно детињство". Изложба дечијих радова за све посетиоце биће отворена до 21. јуна 2011. године

Нови сад, 15. мај 2011. године