Čitaj mi

OTVORENA IZLOŽBA RADOVA "MJAUKANJE NA ZVEZDE"

Član Gradskog veća za obrazovanje Milan Đukić svečano je otvorio izložbu dečijih radova pristiglih na likovni konkurs "Mjaukanje na zvezde" u foajeu velilke sale Pozorišta mladih. Likovni konkurs za decu novosadske predškolske ustanove na temu "Mjaukanje na zvezde" povodom održavanja manifestacije "Noć muzeja 2011" organizovao je Dečiji kulturni centar, u okviru kojeg je pristiglo 156 radova iz 11 predškolskih ustanova i jedne likovne radionice.

- Izložba dečijih radova oslikava posebnu atmosferu magične noći kada se dešavaju neobične stvari, kada i deca mogu biti budna sa zvezdama i svoje doživljaje izraziti crtežima. - rekao je Milan Đukić i zahvallio se deci i vaspitačima koji su svojim pedagoško-kreativnim radom omogućili da deca učestvuju na likovnom konkursu u Noći muzeja.

Stručni žiri izabrao je 65 radova i dodelio po tri nagrade deci i vaspitačima. Prva nagrada, komplet sezonskih ulaznica za predstave Pozorišta mladih, dodeljena je Vukašinu Kovačeviću iz vrtića Bubamara PU "Radosno detinjstvo". Izložba dečijih radova za sve posetioce biće otvorena do 21. juna 2011. godine

Novi sad, 15. maj 2011. godine