Читај ми

БАЛЕТ - ЛИСАБОНСКА ПРИЧА ОДРЖАН У НОВОСАДСКОЈ СИНАГОГИ

Градоначелник Новог Сада Игор Павличић и амбасадор Португала Њ.Е. Луиш де Алмеида Сампајо присуствовали су Балету - Лисабонска прича који је одржан у склопу Дана португалске културе у Новом Саду.

- Част ми је што могу да вас поздравим и угостим у оквиру манифестације Дани португалске културе у Новом Саду. Изванредни Балет - Лисабонска прича, у којем ћемо за неколико минута имати прилику да уживамо, резултат је добре сарадње Града и амбасаде Португала. Добри међународни односи и започињу културном разменом као што је ова. Нови Сад константно тежи успостављању нових међунардних веза и продубљивању постојећих, јер верује да је то исправан пут ка напредку – нагласио је градоначелник Павличић.

- Фадо је судбина, музика која изражава страст емоција. Док нисам дошао у Србију мислио сам да само Португал има фадо, и јако ми је драго што сам овде затекао људе који воле и изводе ту музику – наглсио је амбасадор Португала и изразио задовољство што је ове године Португал партнер Међународног пољопривредног сајма у Новом Саду.

Лисабонску причу извели су солисти балета Народног позоришта у Београду и београдски фадисти, а организатор концерта је Културни центар Новог Сада у сарадњи са Музичком омладином. У оквиру Дана португалске културе у Новом Саду у понедељак 16. маја на Тргу слободе биће постављена и изложба фотографија Португала, аутора Драгољуба Замуровића.

Нови Сад, 14. мај 2011. године