Čitaj mi

BALET - LISABONSKA PRIČA ODRŽAN U NOVOSADSKOJ SINAGOGI

Gradonačelnik Novog Sada Igor Pavličić i ambasador Portugala NJ.E. Luiš de Almeida Sampajo prisustvovali su Baletu - Lisabonska priča koji je održan u sklopu Dana portugalske kulture u Novom Sadu.

- Čast mi je što mogu da vas pozdravim i ugostim u okviru manifestacije Dani portugalske kulture u Novom Sadu. Izvanredni Balet - Lisabonska priča, u kojem ćemo za nekoliko minuta imati priliku da uživamo, rezultat je dobre saradnje Grada i ambasade Portugala. Dobri međunarodni odnosi i započinju kulturnom razmenom kao što je ova. Novi Sad konstantno teži uspostavljanju novih međunardnih veza i produbljivanju postojećih, jer veruje da je to ispravan put ka napredku – naglasio je gradonačelnik Pavličić.

- Fado je sudbina, muzika koja izražava strast emocija. Dok nisam došao u Srbiju mislio sam da samo Portugal ima fado, i jako mi je drago što sam ovde zatekao ljude koji vole i izvode tu muziku – naglsio je ambasador Portugala i izrazio zadovoljstvo što je ove godine Portugal partner Međunarodnog poljoprivrednog sajma u Novom Sadu.

Lisabonsku priču izveli su solisti baleta Narodnog pozorišta u Beogradu i beogradski fadisti, a organizator koncerta je Kulturni centar Novog Sada u saradnji sa Muzičkom omladinom. U okviru Dana portugalske kulture u Novom Sadu u ponedeljak 16. maja na Trgu slobode biće postavljena i izložba fotografija Portugala, autora Dragoljuba Zamurovića.

Novi Sad, 14. maj 2011. godine