Читај ми

ОТВОРЕНЕ ДЕЧИЈЕ СПОРТСКЕ ИГРЕ

Члан Градског већа за образовање Милан Ђукић свечано је отворио Дечије спортске игре које организују Градска управа за спорт и омладину и Центар за превенцију девијантног понашања младих "Таргет".
Четврте Дечије спортске игре под мотом "Спортом против девијантног понашања младих", одржале су се на Петроварадинској тврђави, поводом 15. маја Светског дана породице.
- Драго ми је што смо се данас овде окупили поводом одржавања четвртих по реду дечијих спортских игара. Оно по чему је Нови Сад препознатљив, свакако су сјајни услови за бављење разноврсним спортским атктивностима, а Град ће и у будућности наставити да подржава све манифестације које промовишу здрав стил живота. - истакао је Ђукић и пожелео нашим најмлађим суграђанима да слободно време проводе активно, бавећи се спортом.
-Циљ манифестације је показати деци и родитељима на који начин могу квалитено да утроше своје слободно време, јер кроз бављење спортом дете се социјализује и развија у здравог младог човека -рекла је представница Центра за превенцију девијантног понашања младих Биљана Кикић-Гријић.

Мали фудбал, карате, одбојка и играње шаха са професионалним шахистима неки су од спортова који су представљени на Петроварадинској тврђави и у којима су деца могла да учествују.

Нови Сад, 14. мај 2011. године