Čitaj mi

OTVORENE DEČIJE SPORTSKE IGRE

Član Gradskog veća za obrazovanje Milan Đukić svečano je otvorio Dečije sportske igre koje organizuju Gradska uprava za sport i omladinu i Centar za prevenciju devijantnog ponašanja mladih "Target".

Četvrte Dečije sportske igre pod motom "Sportom protiv devijantnog ponašanja mladih", održale su se na Petrovaradinskoj tvrđavi, povodom 15. maja Svetskog dana porodice.

- Drago mi je što smo se danas ovde okupili povodom održavanja četvrtih po redu dečijih sportskih igara. Ono po čemu je Novi Sad prepoznatljiv, svakako su sjajni uslovi za bavljenje raznovrsnim sportskim atktivnostima, a Grad će i u budućnosti nastaviti da podržava sve manifestacije koje promovišu zdrav stil života. - istakao je Đukić i poželeo našim najmlađim sugrađanima da slobodno vreme provode aktivno, baveći se sportom.

-Cilj manifestacije je pokazati deci i roditeljima na koji način mogu kvaliteno da utroše svoje slobodno vreme, jer kroz bavljenje sportom dete se socijalizuje i razvija u zdravog mladog čoveka -rekla je predstavnica Centra za prevenciju devijantnog ponašanja mladih Biljana Kikić-Grijić.

Mali fudbal, karate, odbojka i igranje šaha sa profesionalnim šahistima neki su od sportova koji su predstavljeni na Petrovaradinskoj tvrđavi i u kojima su deca mogla da učestvuju.

Novi Sad, 14. maj 2011. godine