Читај ми

У НОЋИ МУЗЕЈА ГРАДСКУ КУЋУ ПОСЕТИЛО 4000 ГРАЂАНА

Градоначелник Новог Сада Игор Павличић посетио је изложбу 'Старе разгледнице Градске куће' којом се Град Нови Сад, уз помоћ Музеја града Новог Сада, представио у оквиру манифестације 'Ноћ музеја'. Реч је о изложби фотографија Градске куће од како је изграђена 1895. године до данас.

- Мени је јако драго да смо поново отворили Градску кућу за грађане и показали им део историје овог простора, односно Новог Сада. Лепо је видети како је некад Нови Сад изгледао, а старе разгледнице са мотивима некадашњег Трга слободе, могу послужити као инспирација данашњим архитектама, јер је Трг изгледао лепше него сада. Очекујем да ће посећеност ове изложбе бити добра, као што је био случај прошле године – рекао је градоначелник Павличић.

У Свечаној сали Градке куће у Ноћи музеја изложене су 54 старе разгледнице, а грађани су имали прилику да виде како изгледа радни простор Градоначелника и чланова Градског већа. Подсећамо, изложбу 'Поклони граду Новом Саду', која је прошле године одржана током 7. Ноћи музеја, посетило је око четири и по хиљаде људи. Посетиоци су имали прилику да виде разноврсне протоколарне поклоне које је град Нови Сад добијао и поклањао делегацијама и представницима других градова из земље и иностранства. Ти поклони размењују се у знак поштовања и добре воље, тако да њихова симболика има већи значај од материјалне вредности.

Нови Сад, 14. мај 2011. године