Čitaj mi

U NOĆI MUZEJA GRADSKU KUĆU POSETILO 4000 GRAĐANA

Gradonačelnik Novog Sada Igor Pavličić posetio je izložbu 'Stare razglednice Gradske kuće' kojom se Grad Novi Sad, uz pomoć Muzeja grada Novog Sada, predstavio u okviru manifestacije 'Noć muzeja'. Reč je o izložbi fotografija Gradske kuće od kako je izgrađena 1895. godine do danas.

- Meni je jako drago da smo ponovo otvorili Gradsku kuću za građane i pokazali im deo istorije ovog prostora, odnosno Novog Sada. Lepo je videti kako je nekad Novi Sad izgledao, a stare razglednice sa motivima nekadašnjeg Trga slobode, mogu poslužiti kao inspiracija današnjim arhitektama, jer je Trg izgledao lepše nego sada. Očekujem da će posećenost ove izložbe biti dobra, kao što je bio slučaj prošle godine – rekao je gradonačelnik Pavličić.

U Svečanoj sali Gradke kuće u Noći muzeja izložene su 54 stare razglednice, a građani su imali priliku da vide kako izgleda radni prostor Gradonačelnika i članova Gradskog veća. Podsećamo, izložbu 'Pokloni gradu Novom Sadu', koja je prošle godine održana tokom 7. Noći muzeja, posetilo je oko četiri i po hiljade ljudi. Posetioci su imali priliku da vide raznovrsne protokolarne poklone koje je grad Novi Sad dobijao i poklanjao delegacijama i predstavnicima drugih gradova iz zemlje i inostranstva. Ti pokloni razmenjuju se u znak poštovanja i dobre volje, tako da njihova simbolika ima veći značaj od materijalne vrednosti.

Novi Sad, 14. maj 2011. godine