Читај ми

ПОЧЕО 78. МЕЂУНАРОДНИ ПОЉОПРИВРЕДНИ САЈАМ

Председник Републике Србије Борис Тадић, у присуству председника Владе АП Војводине Бојана Пајтића, градоначелника Новог Сада Игора Павличића, министра пољопривреде, трговине,шумарстава и водопривреде РС Душана Петровића и ресорних министара 18 земаља света отворио је 78. Међународни пољопривредни сајам у Новом Саду.

Цена хране расте у целом свету што за нас представља и изазов и шансу, јер Влада мора предузети подстицајне производне мере, и обезбедити храну за све. Стратегија улагања у аграр постаје све исплативија, Србија бележи раст производње, а пољопривреда представља велики развојни потенцијал наше земље- истакао је председник Тадић.

Министар пољопривреде Португалије Антонио Серано, земље партнера овогодишњег сајма, рекао је да је жеља те земље да оснажи везе са Србијом, посебно у области пољопривреде и прехрамбене индустрије.

-Влада Португала верује у процес придруживања Европској унији. Србија може да рачуна на значајну подршку Португалије у преношењу знања и искустава у процесу евроинтеграција, рекао је Серано.

Поводом Међународног пољопривредног сајма градоначелник Новог Сада Игор Павличић рекао је да Нови Сад и Војводина имају право богатсво производних потенцијала који су још недовољно искоришћени, а да је пољопривреда свакако један од њих. - Простора за остваривање успешних заједничких пројеката има много, а Нови Сад је отворен за сарадњу и спреман да заинтересованим партнерима понуди најбоље могуће услове – закључио је Павличић.

На Међународном пољопривредном сајму, који ће трајати до суботе, 21. маја, учествује око 1.500 излагача из 60 земаља.

Нови Сад, 14. мај 2011. године